Kiszivárgott a Xiaomi 14 Pro termékdizájnja

Várható volt, hogy a Qualcomm következő csúcslapkájának bemutatójához közeledve megszaporodnak a szivárgások a jövőben érkező okostelefonok kapcsán, így nem is olyan meglepő, hogy szóba került a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Pro.
Megosztás
Megosztás
Kiszivárgott a Xiaomi 14 Pro termékdizájnja

Tudni kell ugyanis, hogy október 24-én mutatkozhat majd be a világ előtt a Snapdragon 8 Gen 3, és ezzel egyetemben alighanem az első készülékek is, amelyek felsorakoznak mögé. Ezek között szinte biztosan megtalálhatjuk majd a Xiaomi 14 valamelyik modelljét, melynek Pro változata máris megmutatta magát a világnak.

Visszatér a klasszikusabb termékdizájnhoz a Xiaomi

Továbbra is őrült tempót diktál tehát a gyártó az okostelefonos piacon. A közelmúltban dobták például piacra az előző generációs termékcsalád utolsó tagját, az általunk is letesztelt Xiaomi 13T Pro-t, most pedig már a vélhetően jövőre érkező új modellekről beszélünk.

Ez a 91mobiles csapatának köszönhető, akik korábban többször is szivárogtattak ki képeket idő előtt még meg nem jelent készülékekről, és állításuk szerint a mostani renderfotók is belsős helyről származnak.

Xiaom 14 Pro hátlap és kijelző

Amennyiben ez igaz, akkor kijelenthető, hogy a Xiaomi 14 Pro visszatérhet egy kicsit a korábbi termékdizájnhoz, így az óriási lencsék a bal felső sarokba kerültek, összesen négy darab kapott helyet belőlük a hátlapon, és miközben alaposan kiemelkednek onnan, a Leica felirat egyelőre még sehol sem szerepel a közelükben.

Hogy ez jelzésértékű vagy csak egyszerűen lemaradt, egyelőre nem lehetne megmondani pontosan, azt viszont igen, hogy maga a készülékház 161,6 x 75,3 x 8,7 milliméteres kiterjedésekkel rendelkezik majd, ami egy kicsit kisebb, ellenben szélesebb megoldás lehet a közvetlen elődhöz mérten.

Emiatt a kijelző mérete némileg természetesen megváltozik, hiszen 6,73 helyett 6,6 hüvelykes képátló jellemzi majd. Ami egy kis kellemetlenséget okozhat a leendő vásárlóknak, hogy a hátlapi kamerasziget alaposan kiáll a házból, hiszen 13 milliméteres kiemelkedésről van szó, amit nehéz lesz már extra tokkal eltüntetni.

Ami a kiszivárgott renderek alapján még biztosra vehető, hogy a Xiaomi visszatér a teljesen sík kijelzőhöz. Eltűnnek tehát a lekerekített szélek, amit biztosan nagyon sokan örömmel fogadnak majd, de különösen a klasszikusabb termékdizájn kedvelői.

Mit tudunk még a Xiaomi 14 Pro-ról?

Mivel egyelőre csak renderképek láttak napvilágot a Xiaomi 14 Pro kapcsán, ezért a hardverkialakításról nincs túl sok információnk. Amire mérget vehetünk, hogy a készüléket a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletre építik majd fel, vagyis nyers erőből biztosan nem szenved hiányt a készülék.

Ezen felül a fő kameraszenzor szinte biztosan 50 megapixeles teljesítménnyel rendelkezik majd, de az előzetes engedélykérések alapján az akkumulátor paramétereit is ismerjük: várhatóan egy gyorstöltéssel ellátott, 4860 mAh-s modell kerülhet a készülékbe.

Hogy a Xiaomi 14-termékcsalád bemutatójára pontosan mikor számíthatunk, azt egyelőre még nem közölte a gyártó, de október 24. és 26. között várható a lapkakészlet premierje, így legkésőbb október 27-én a kérdéses telefonmodellekről is leránthatják a leplet.