A belépő szintet célozza a Xiaomi az új Poco C65-el

Nem szeretné teljes mértékben maga mögött hagyni a belépő kategóriás szegmenst a Poco termékcsaláddal a Xiaomi, ezért most bejelentették, hogy Poco C65 név alatt az 50 ezer forint alatti okostelefonok kedvelőinek igényeit akarják kielégíteni.
Megosztás
Megosztás
Poco C65

Válasszuk ugyanis bármelyik felszereltséggel is a készüléket, a Xiaomi Poco C65 nagyon jó áron kínál elragadó tudást, és bár a világnak vannak részei, ahol már elérhető, a globális premier azonban még várat magára egy kicsit.

Mesterséges intelligenciára épülő lapkakészlet

Hogy mit kapunk 2023 végén alig 50 ezer forintos áron? Meglepően nagy tudást, ha a Poco kínálatából válogatunk magunknak! A C65-ös ezt leginkább annak köszönheti, hogy egy nem túl friss, ámde kifejezetten jó képességű lapkakészletre építette fel az eszközt, ami név szerint a MediaTek Helio G85-ös chipset lett.

Helio G85 lapkakészlettel és akár 8GB RAM-mal

Ezt ráadásul meglepően nagy memóriakészletekkel egészítették ki, hiszen már az alapmodell is 6GB-ot kínál – méghozzá 128GB belső tárhely mellett –, de lesz egy nagyobbacska változat, ami már 8GB RAM-mal kerül a boltok polcaira és 256GB-os belső tárhely csatlakozott hozzá.

Már külsőre is nagyon ismerős

A Poco telefonjairól jellemzően elmondható, hogy többségük mindig nagyon hasonlít valamire a Xiaomi portfóliójából. Általában mindig egy Redmi készülékre, amivel sok esetben tökéletesen megegyeznek a paraméterek az olcsóbb gyárthatóság miatt.

Már külsőre is nagyon ismerős

Ez tökéletesen igaz a Poco C65-re is, ami a küllem tekintetében gyakorlatilag tökéletesen egyezik a hamarosan érkezik Redmi 13C-vel, de ahhoz mérten sokkal nagyobb tudást biztosít – elég csak megnézni a memóriák mennyiségét.

50 megapixeles kamera a belépő szinten

Hogy mennyire nem akarja elaprózni a Xiaomi a Poco C65-öt, azt jól mutatja, hogy a készülék állítólag tripla AI kamerával érkezhet, amelyek közül az egyik egy 50 megapixeles egységnek ígérkezik, ami a belépő szinten nem nevezhető szokványosnak.

50 megapixeles kamera a belépő szinten

Annak ellenére sem, hogy bizonyára a másik két segédszenzor nagyon gyengécske lehet majd, érdekességük pedig, hogy a dizájn tekintetében úgy oldotta meg mindezt a Xiaomi, hogy a főszenzor kapott egy saját gyűrűt, a két társszenzor pedig közösen egy másikat.

6,74 hüvelykes IPS kijelző, 5000 mAh-s akkumulátor

Ahol először érezhetünk spórolást a Poco C65 kapcsán, az nem más, mint a kijelző. Nyilvánvalóan az AMOLED panelt és a 120Hz-et el kell felejtenünk, itt egy 6,74 hüvelykes IPS LCD kijelző dolgozik, ami FHD+ felbontással rendelkezik, ellenben csak 90Hz-es képfrissítési rátára alkalmas.

6,74 hüvelykes IPS kijelző, 5000 mAh-s akkumulátor

A telefon a gyártó részéről már-már standardnak tekinthető 5000 mAh-s akkumulátorral lett felszerelve, azonban gyorstöltésről nem is álmodhatunk, ezt a részét 18W sebességgel kivitelezhetjük majd vezetékes formában, USB-C csatlakozón keresztül.

Android 13-mal és MIUI 14-gyel érkezik

A Xiaomi gyárilag Android 13-ra építi fel a készüléket, méghozzá MIUI 14-gyel kiegészítve – itt tehát értelemszerűen még nem lesz HyperOS –, azonban biztosan nem hiányzik majd róla a 3,5 mm-es jack csatlakozó, ellenben az infra portot már innen is kispórolja a gyártó.

A telefon várhatóan fekete, zöld és lila színekben érkezik, de egy belsős szivárgás szerint Redmi 13C név alatt – kissé gyengébb konstrukcióval – kék és világosabb zöld árnyalatokban is megvásárolhatjuk majd.

A Xiaomi Poco C65 ára

Mint azt fentebb már említettük, a Xiaomi a kispénzűeket szeretné megcélozni ezzel a készülékkel, így a Poco C65 ára az alapmodell tekintetében 109 dollár (nagyjából 39 ezer forint), de 8GB RAM-mal sem több mint 129 dollár (körülbelül 46 ezer forint).

A megjelenési dátumról egyelőre nincs hírünk, Indiában és Németországban már elérhető, azaz van belőle globális változat, ami azt jelenti, hogy rövidesen a hazai boltok kínálatában is felbukkanhat.