Verhetetlen árral mutatkozott be a Redmi Note 13 és a 13 Pro

Továbbra is szeretné megtartani a Xiaomi az élmezőnyben a Redmi-szériát, ha a kimagasló ár-érték arányról van szó. Erre enged következtetni a frissen bemutatott Redmi Note 13, valamint a nagyobb testvérként megismert 13 Pro, amelyek egyenesen hihetetlen árcédulát kaptak a gyártó részéről.
Megosztás
Megosztás
Redmi Note 13 árak es megjelenés

Ez persze annyira nem is meglepő a korábban már leleplezett Redmi Note 13 Pro+ után, ami verhetetlenül olcsón kínál majd 120W-os gyorstöltést, prémium kamerarendszert és olyan extrákat, mint az IP68-as védelem, de a Redmi Note 13 Pro sem marad el tőle sokban, elegendő csak megnézni a kamerarendszert vagy az erős lapkakészletet.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro

Ez a modell ugyanis – papíron – bőven 100 ezer forint alatt kínál egy 200 megapixeles ISOCELL HP3-as szenzorra épülő kamerarendszert, ami már önmagában is biztosan elképesztő tudás birtokában van, de a segédszenzorokkal ez még tovább bővíthető.

A készülék kamerarendszerén ugyanis ott van még egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű-, valamint egy 2 megapixeles makró egység, míg a szelfiket a 16 megapixeles előlapi kamerával készíthetjük majd, ami igencsak derekas teljesítményt nyújt ebből a célból.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro
Xiaomi Redmi Note 13 Pro kamerarenszer

Ez azonban csak a kamerarendszer! Érdemes vetni egy pillantást a lapkakészletre is, hiszen ezen a téren a Snapdragon 7s Gen 2 kapta a főszerepet, ami egy középkategóriás chipset ugyan, de továbbra se felejtsük el, hogy az árcédula alapján ez a készülék más gyártóknál a belépő kategóriát jelentené.

Sőt mi több, ezt a maga nemében erőteljes lapkát a Xiaomi többféle RAM/ROM konstrukcióval vértezte fel, így választhatjuk a telefont 8/12/16 GB RAM-mal, valamint 128, 256 és 512GB tárhellyel. Ez azonban még mindig messze nem minden, ha a szájtátós adatokra vagyunk kíváncsiak!

Merthogy a telefon a kijelző tekintetében is egészen bődületes teljesítményt nyújt! A vékony kávákat ugyanis egy 6,67 hüvelykes OLED kijelző tölti ki, ami nem elég, hogy magabiztosan kezeli a 120Hz-es képfrissítési rátát, mindemellett 68 milliárd színt tud megjeleníteni, 1220×2712 képpont felbontásra képes, mindemellett pedig Gorilla Glass Victus védelmet kapott, sőt a képernyő alá épített ujjlenyomat-olvasó sem hiányzik belőle.

Kiemelendő továbbá, hogy a készülék egy 5100 mAh-s akkumulátorral oldja meg üzemidejét, amit ráadásul 67W-os vezetékes gyorstöltéssel egészítettek ki. A készülékből nem hiányzik a WiFi 5 és a Bluetooth 5.2-es támogatás, de még a 3,5 mm-es jack csatlakozó, illetve a Xiaomira jellemző infra port sem.

Xiaomi Redmi Note 13

Bár ránézésre sok lesz köztük a hasonlóság, belül azonban már találhatunk jelentős különbségeket a Xiaomi Redmi Note 13 és a Pro modell között. Az alapmodell ugyanis már nem Snapdragon lapkakészletre épül fel, a vásárlóknak meg kell elégedniük a Mediatek Dimensity 6080-as chipsetjével, ami 6nm-es technológián alapul és a maga kategóriájában a legjobbak közül való.

Tudását és teljesítményét itt is többféle memóriakonstrukcióval támogatták meg. A legolcsóbb típust 6GB RAM-mal szerelték fel, de választható 8- és 12GB-os típus is, míg a belső tárhely esetében 128 vagy 256GB-os modellek közül választhatunk, méghozzá UFS 2.1-es technológiára épülve.

Xiaomi Redmi Note 13
Xiaomi Redmi Note 13 hátlap

A kamerarendszer tekintetében a Redmi Note 13 5G alapját egy 100 megapixeles egység adja, amihez egy 2 megapixeles mélységérzékelő csatlakozik csupán, de az előlapra ugyanúgy 16 megapixeles szelfikamera került, tehát ár-érték arányban az eszköz biztosan nem okoz csalódást.

Főleg annak fényében, hogy itt is egy 6,67 hüvelykes kijelzővel találkozhatunk, ami AMOLED technológiára épül, 1080×2400 képpontos felbontásra képes, nem okoz neki gondot a 120Hz-es képfrissítési ráta, védelmét pedig a Gorilla Glass 5 biztosítja.

Üzemidejét egy 5000 mAh-s akkumulátor alapozza meg, amihez 33W-os gyorstöltés társult, miközben minden olyan porttal és kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik, mint nagyobb testvére.

A Xiaomi Redmi Note 13 és 13 Pro ára

Ha valamiért el is húztuk volna a szánkat a fentiek olvasatán, nagyon fontos kiemelni, hogy a Xiaomi ismét olyan árakat szabott ki ezekhez a készülékekhez, amelyek azonnal a szívünkbe zárják őket.

Példának okáért a Redmi Note 13 alapmodellje, azaz 6/128GB-os típusa 140 euróba kerül majd Európában, ami átszámítva 54 ezer forintnak megfelelő összeg, tehát bőven a belépő szint, mégis középkategóriás tudással kiegészülve.

A Redmi Note 13 Pro kicsivel természetesen drágább lesz, de a 8/128GB-os modellt itt sem számítja meg drágábban a Xiaomi, mint 180 euró, ami nagyjából 72 ezer forint jelenleg.