Megújult dizájnnal mutatkozott be a Xiaomi Smart Band 8 Active

Még szinte el sem terjedt az emberek között a híre, a Xiaomi máris bejelentette a Smart Band 8 okoskarkötő továbbfejlesztett változatát, ami nemcsak okosórás tulajdonságokat kínál, hanem a küllem tekintetében is elindult ebbe az irányba.
Megosztás
Megosztás
XIaomi Mi Band 8 Active megjelenés

Ettől még természetesen a Smart Band 8 Active névre keresztelt eszköz inkább egy aktivitásmérő vagy okoskarkötő maradt, de az öt hónappal ezelőtt bemutatkozott elődhöz viszonyítva azért rengeteg különbséget tapasztalhatunk a külső tekintetében.

Az új típusnál ugyanis eltűnt a kissé idejétmúlt, mondhatni kerekded panel, és helyére egy 1,47 hüvelykes, téglalap alakú kijelző került, ami nagyon meghatározza az óra megjelenését. Már-már hasonló hatást kelt, mint a Kínában két hónapja bemutatott Smart Band 8 Pro, de ahhoz mérten sokkal áramvonalasabb, sportoláshoz alkalmasabb lett a végeredmény.

Xiaomi Smart Band 8 Active tulajdonságai

Az Active változat kijelzője az 1,47 hüvelykes átmérő mellett 172×320 képpontos felbontással büszkélkedhet, méghozzá 247 ppi pixelsűrűség társaságában, amihez 450 nites fényerő tartozik, vagyis a megjelenítő minőségére, illetve láthatóságára biztosan nem lesz panasz. Különösen abban a tekintetben, hogy több mint 100 digitális óralapot előre feltelepítettek rá, így azokkal bármikor testre szabhatjuk a megjelenését.

A Xiaomi Smart Band 8 Active egy 210 mAh-s akkumulátort kapott a készítők részéről, ami átlagos felhasználás mellett 14 napos üzemidőt garantál a csuklónkon. Számos állapotfigyelő funkció megtalálható benne, így bár a GPS hiányzik, de a pulzusmérő vagy az SpO2 szenzor már ott vannak, sőt alvásfigyelésre, valamint lépés- és kalóriaszámlálásra egyaránt ideális az eszközt.

Xiaomi Mi Band 8 Active tulajdonságai
Xiaomi Mi Band 8 Active tulajdonságai

Keskeny és áramvonalas kialakításának, valamint teljes vízállóságának köszönhetően a Smart Band 8 Active több mint 50 sportmódot támogat, így ha szeretnénk megtámogatni vele aktív életmódunkat, fogyni vagy erősödni egy kicsit, netán javítani az állóképességen, akkor ez az óra a hasznos telefonos társalkalmazásával kiegészülve rengeteg segítséget nyújhat ehhez.

A Smart Band 8 Active-ot öt különféle színű óraszíjjal mutatták be, amelyek továbbra is szilikonszerű anyagból készülnek, így nagy tartósságot garantálnak, cserélhető jellegüknek köszönhetően pedig akkor sem kell aggódnunk, ha esetleg megsérültek volna.

A Xiaomi Smart Band 8 ára és megjelenése

A beharangozott színek között fehéret, feketét, világoskéket, sötétzöldet és rózsaszínt találhatunk, de hogy ezek közül konkrétan melyek lesznek kaphatók Európában, illetve kis hazánkban, az egyelőre még kérdéses, hiszen a Xiaomi gyakran hagy meg bizonyos színeket egy-egy régió exkluzivitásában.

Akárhogyan is legyen, a Xiaomi Smart Band 8 Active okoskarkötő már rendelhető Kínából, de hogy a magyar boltok polcain ténylegesen mikor bukkan fel, az egyelőre még kérdéses. A karácsonyi szezonra már biztosan itt lesz, az árazás szempontjából pedig 25 euróra, azaz nagyjából 10-12 000 forintnak megfelelő összegre számíthatunk.