Jön a Redmi 13C, a nagy sikert aratott modell új változata

Hatalmas sikert aratott az egész világon, így köztük Magyarországon is a Redmi 12C, amit a Xiaomi kifejezetten azért dobott piacra, hogy még azok se maradjanak megfelelő tudású okostelefon nélkül, akik nem szeretnének többet költeni egy új készülékre 40-50 ezer forintnál.
Megosztás
Megosztás
Redmi 13C megjelenés

A Redmi 12C ennek köszönhetően hamar megtalálta a maga közegét, így várható volt, hogy a gyártó folytatja a szériát, és máris felbukkantak az első részletek a 13C modellről, ami több tekintetben is fejlődést mutat a közvetlen elődhöz viszonyítva.

Egy dologban azonban most sincs változás: a Xiaomi célja egy mindenki számára megfizethető, mégis kielégítő tudású okostelefon!

Mit tudott a Redmi 12C?

Akinek esetleg kimaradt volna az életéből a Redmi 12C, annak azt kell tudnia erről a modellről, hogy ez a ma már 35-40 ezer forintért megvásárolható konstrukció meglepően ügyesen szembement más gyártókkal, hiszen középkategóriás készülékeket megszégyenítő tudást nyújtott töredékáron.

A készülékben például MediaTek Helio G85-ös lapkakészlet dolgozik, ami elérhető 3, 4 és 6GB memóriával, méghozzá 32, 64 vagy 128GB tárhellyel kiegészülve. Nyilvánvalóan a gyengébb memóriakészletű modellek az olcsóbbak, és minél erősebbet választunk, annál jobban ki kell nyitni a pénztárcánkat.

MediaTek Helio G85
MediaTek Helio G85 lapkakészlet

A telefonhoz egy 6,71 hüvelykes LCD kijelző tartozik, az 5000 mAh-s akkumulátort pedig 10W-os vezetékes töltéssel támogatták meg, sőt mi több, a kamerarendszer tekintetében sem volt éppen utolsó. hiszen egy 50 megapixeles hátlapi főkamera kapta benne a főszerepet, méghozzá egy 5 megapixeles előlapi szenzor társaságában.

Hogy mivel tudja majd mindezt felülmúlni a Redmi 13C?

A Redmi 13C újdonságai

A Xiaomi újdonsága kapcsán rögtön kiemelendő, hogy a készülék külső tulajdonságai bár nyomokban felidézik az elődöt, különösen az előlap tekintetében érezni hasonlóságot – illetve a vastagabb káva miatt itt lehet kicsit észrevenni a belépő jelleget –, de a hátlap mind a vidámabb színek, mind a kamerasziget tekintetében a magasabb kategória felé kacsintgat.

Ennek az oka, hogy a Redmi 13C már két hátlapi kamerát kaphat. Közülük az egyik minden bizonnyal marad az 50 megapixeles főszenzor, de ehhez most már egy segédegység is társul, ennek tulajdonságairól azonban még nem igazán tudunk semmit sem.

Redmi 13C kijelző és hátlapi kamerák

Akárcsak a belső hardverről. Arra alighanem mérget vehetünk, hogy a Redmi 13C-ben egy MediaTek Helio chipset teljesíthet szolgálatot, de hogy pontosan melyik típusa, illetve mennyi memória társaságában, az most még kérdéses.

Szintén nem világos jelenleg, hogy a készülék mekkora kijelzővel kerülhet a boltok polcaira, de vagy megmarad ezen a téren a Xiaomi a 6,7 hüvelyked HD+ panelnél, vagy ennél egy kicsivel nagyobb, esetleg jobb tulajdonságú modell várható, viszont az AMOLED technológiát még biztosan el kell felejtenünk.

A Redmi 13C rendelkezik továbbá 3,5 mm-es csatlakozóval, de az USB-C sem hiányzik majd róla töltéshez és adatátvitelhez, sőt a gyártó készülékeire jellemző infraport szintén a telefon tulajdonságait erősíti.

A Xiaomi Redmi 13C ára és megjelenése

Amint az a fentiekből is kiderült már, egyelőre még nagyon sok a kérdés a Redmi 13C kapcsán, így áráról és megjelenéséről sincsenek konkrétumok a birtokunkban.

Amennyiben figyelembe vesszük, hogy a Xiaomi miként járt el az előző modellel, akkor arra számítunk, hogy ára 80-100 euró környékén indul majd – ami átszámítva kevesebb lehet, mint 40 ezer forint, de hazánkban az adók és az árfolyam miatt az 50 ezret is meghaladhatja.

A készülék azonban még így is jó vételnek tekinthető, noha megjelenését alighanem csak 2024 elejére várhatjuk, méghozzá az első szivárgások alapján fekete, kék és világoszöld színekben.